onsdag 20 februari 2008

Betraktelser i tabloiderna

Några borgerliga borgarråd i Hufvudstaden vill komma åt skolket genom att införa tvångshämtning av elever som inte har giltig frånvaro. Det läste jag om i en svulstig artikel i DN som publicerades typ förra lördagen. Vidare skrivs om skolkare att de oftare är kriminella, har problem med droger och mår sämre i skolan än andra. Det luktar konservativ pekpinnepolitik lång väg. Mycket riktigt är det en moderat och en folkpartist som under oket av kärnfamiljsvärmlänningen till skolminister Jan Björklund har satts i arbete. Jag mår bara dåligt. Va fan, ska vi inte få skolka längre. Det är klart som sjutton att det måste få finnas rebeller i det här landet annars blir det ju aldrig någon rock and roll. Helvete. Resurserna borde väl läggas på att göra skolan bättre så att man kan locka folk att vara där snarare än att bli tvångshämtad. Det lär ju bara spä på motsättningen mellan skola och elev ännu mer.

Nä men de ska jiddra loss med allt. Lägg ner alla försäkringskassor, alla sjuka är fuskare, jobba tills du är 63 även om du knappt kan andas eller äta en bit bröd utan bekymmer. Jag vet personligen att kostymnissarna till politiker tvingar folk som mår skit att jobba med vad fan som helst bara för att vi ska öka VÄLFÄRDEN. Och betyg från lågstadiet, nya betygskriterier med A till F eller 1-6 eller vad de nu vill. Nog för att ett VG kan skilja mycket invärtes och att ett MVG kanske är för lätt att få när 350 sökande på varje linje har 20,0. Men det är ju inte där felet ligger. Vi är människor, inte siffror, och betyget borde bara vara en del av vårt omdöme för det säger ju ingenting om vår empatiska, verbala eller gruppdynamiska förmåga.

Postiljonen har kastat sig ut på djupt vatten, men han sjunker hellre som en sten än ser på när Reinfeldts barn elitifierar Sverige.

Inga kommentarer: