torsdag 22 mars 2007

"För att komma i form..." "...kastar jag..." "...pil..." -Björn Borg


Snart är det dags för DÖMD, darttävlingen. På lördag. Jag och Hans har varit på universitetet och övat lite. Han vinner faktiskt alltid. Han är duktig. Det svåra i spelet är att gå ut. När man har under femtio kan man gå ut, genom att träffa en duddel. (De smala områdena längst ut på respektive siffra)

Kort checklista på utgång:

1. På femtio poäng kan du gå ut genom att träffa det gröna fältet runt Bulls eye.

2. Mellan 41 och 49 poäng kan du inte gå ut. Försök komma under 41 poäng och hamna på en jämn siffra, som till exempel 38.

3. Säg att du har kastat 7 omgångar och precis kommit under femtio. Du har hamnat på 38 för första gången. Du har 3 pilar i handen. Du kan gå ut på dubbel nitton. Du missar och träffar 7.

4. Du ligger nu på 31 poäng. Det är ojämnt. Alltså kan du inte gå ut. Du har två pilar kvar. Du behöver träffa en ojämn siffra. Du siktar på området nertill på tavlan där det finns många ojämna siffror. Du träffar 3.

5. Du har 28 poäng och en pil kvar. Du behöver träffa dubbel 14 för att gå ut. Du missar. Du är kvar på 28.

6. Hasse gör en upphämtning. Ligger på 200 poäng. Kastar 180. Tre trippel-20. Det bästa man kan kasta. På pil nummer två sätter han dubbel tio och har vunnit.

7. Du vill spela på det nintendo wii som står intill, för att revangera ditt dåliga pilsinne. Men två teknister är fortfarande upptagna med att spela interaktiv bowling så det får bli en annan gång.

2 kommentarer:

Klara sa...

Kan man inte vinna på en trippel med? Det kan man i min mobil iallafall. (Ehh...Nird)

Kalle Brage sa...

Man vill ju ha en sån där pjäs med Gustav Vasas ansikte på dörrarna till, hemma.