fredag 7 september 2007

Världens vackraste tjejer kommer från Borensberg

Jag har rätt länge filat på en teori. Det handlar om hur Motala överlevt. Hur en så liten stad ändå kan förbli en stad, utan akademiska möjligheter eller ett uns av framtid som inte innebär industri eller dagligvaruhandel för en befolkning som fyllt tjugo nyligen. Varför flyttar liksom inte alla? Svaret har jag kommit fram till är: Tjejerna. Sveriges 36:e största stad (Linköping är sjua, alla ni som snackar om att det är femte största stad, förutom de självklara ligger även Västerås och Örebro snäppet före. Trivial pursuit, men rätt ska vara rätt.) ruvar på världens högsta procentsats av oerhört attraktiva tjejer.
De är så där snygga att man tystnar, häver i sig bärs, och slåss med män, bara för att slippa tänka på det, och sedan, om möjligt kanske våga gå fram och säga ett par ord. Det bara ÄR så. Det är inte MER med det.
Följden blir att killarna tidigt håller kvar de snygga tjejerna i staden, genom att ha coola moppar, kläder och en hård och bestämd attityd gentemot tjejerna. Det blir barn tidigt, och stan fortsätter att blomstra och få nya ungdomar. Så rullar det på.
Den här teorin har stärkts av att jag jobbat på autoliv, där en stor mängd kvinnor a 40 plus arbetar, och för mig med det goda ögat för mänskliga vackra drag, det har rönts att en klar majoritet av dessa liksom bibehållit, eller rättare sagt, fortfarande bär ett uns av denna goda vigör och utstrålning som syns i den yngre generationen kvinnor.

Att sen den här kvinnliga fägringen är ännu mer markant i lilla Borensberg, har bara följden att mina bussresor blir ypperligt angenäma. Det är en historia jag sedermera tänkte utveckla om tid finns.

3 kommentarer:

Kalle Brage sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Link%C3%B6pings_kommun

Anonym sa...

Okej Kalle. Det är skillnad på kommun och stad. http://sv.wikipedia.org/wiki/
Lista_%C3%B6ver_svenska_t%C3%A4torter
_sorterad_efter_inv%C3%A5narantal

Kalle Brage sa...

Japp. Och därför har man för vana att mäta efter kommun.