lördag 12 september 2009

The waves

When I walk
barefoot on the soil
in the morning
I can feel
the heartbeat of the earth
under my feet

and when I climb
High among the hills
schooled and wondered
I can feel
the hurtling and the moving
of the world
as it speaks to me

...

Det är också en lördag att inte gå ut i solskenet men nu gör jag det ändå.

måndag 7 september 2009

Nej nej nej nej nej nej nej

Det är live-versionen av "This is the sea" som beskriver allt. Jag förklarar för någon(inte vem som helst) hur det är och sen kommer jag på det.

Septemberfeber: Nu

Tack Zlatan. Tack Calle. Tack Malin. Tack Johan.

Det skymmer över Kjos. Men planen fortsätter att stiga från den stora flygplatsen och passera ängarna bortom Sand. Hösten är här. Nu börjar jag tänka igen. Ge mig något klokt att fundera över. Snälla.

tisdag 1 september 2009

I wish that we could open our eyes, and see everything around us in all directions

Death cab for cutie och jag har det rätt bra i soffan med en tvåkommaåtta och lagom mycket bacon och makaroner i magen. Det är fint här. Mitt jobb blir bara bättre, för nu är det mer roligt folk dom börjat. En svensk kille lär mig att lyssna på softa band som Khoma och Katatonia. Paralyserande. Och idag är det den månatliga beer call, sommarens sista, skulle jag vilja säga. En tisdag då ungdomarna går man ur huse och har vilda fester innan de går till utestället taket och inser att alla är arton, och vänder hem, nöjda, och lagom laddade för en fräsch arbetsdag. Så ser det ut här på vischan i svenskkolonien. Nice. I want to live where the soul meets body. Skål.