torsdag 24 april 2008

Hela världen är så underbar om man är korkad, tom och glad





Nu är det vår!

Jag öser på med bilder på norrläningen Christian och tjuvzoomar bilder på ovetande gångare, cyklister och fritidsfiskare.

Vi skriver lättsamma krönikor om hur glada vi är över att det är varmt ute. Så enkelt det kan vara. Fotboll är till exempel plötsligt lek igen, inte sport, och det känns skönt. Skolan är inte allt, inte ens hälften, inte ens en tiondel värd. Och man får gilla lätt musik, som Markus Krunegårds "Jag är en vampyr". Fan vad jag älskar Motala just nu.

fredag 18 april 2008

Ett indiskt vattenväsen

Han som kallas Hästin är tillbaka. De dräpande historierna och sjuka samtalsämnena har återvänt. Jag är åter en fnittrande tolvåring som ömsom skrattar åt alla sköna kommentarer och ömsom är förtvivlad över att jag inte har några lika sköna grejer att säga. Det gör inget. Jag får vara tolv och skratta.

Ett indiskt vattenväsen var ett amöba-djur som levde i Big Pack-burkar. Hästin fick den av en kompis och den växte i takt med att man gav den te och sockerbitar. Till slut tyckte Hästin att den var äcklig. Han ville inte ta i den längre. Så han slängde den på en åker.


Det är varmt ute. Jag borde åka hem men sitter ensam i skolan och spelar texas hold'em på facebook. Jag ska inte dricka i helgen. Det gör mig lite rådvill. Vad gör man annars tänker jag? Särskilt när man är petad från A-laget? Sorgligt.

onsdag 16 april 2008

Åwow, har du Exottic!

Jag glänser med en påse cashew framför nosen på Kalle och han blir till sig i trasorna. Han och Mats har tragglat lite med sin uppgift att få tag på Östgötacorrespondentens concernchef. Eller nåt. Eller not?

Det ser ut att vara varmt ute men skenet bedrar. Jag kom precis fram till att jag måste ha över 300 på mitt unibet-konto för att kunna ta ut. Jag är nere på 185 nu och beroende av att IFK slår Halmstad hemma samtidigt som Elfsborg slår Ljungskile borta. Alternativt går det bra om Änglarna, Elfsborg och Djurgården ser till att vinna. Det är mycket gambling nu. Lirade bort två coopfikan häromveckan till Kisa-Micke. Tungt. Snart måste det vända.

måndag 14 april 2008

Man vill ju bara hem till StarTrek.

Sitter här och försöker mobilisera krafterna till att göra något kontruktivt, men jag kan inte tänka på annat än ärter, potatis, kallskuret och brunsås. Husmanskost är alltid mysigt. Den där känslan av att man kommer till lunchen efter timmar av hårt kroppsarbete och äter potats och sås tills man spricker. Sen jäser man lite på kökssoffan och beger sig till nästa pass. Lägger räls, kör traktor, hugger ved, räknar av, staplar pall, rullar tummarna på en kafferast och brunkar motorsåg tills solen går ner.

Så känns det när man äter potatis. ärter och fläsk. Allt det andra följer med. Man får bra axlar, skön träningsvärk och bonnbränna. Man GÖR mål. Jämt. Och ändå blir man förbannad när man inte får med sig inkastet som man BARA SKA ha.

fredag 11 april 2008

Fest hos Victor

Så var man där igen. Även fast man för bara någon dag sedan bedyrade att den här gången är det allvar; nu ska jag ICKE dricka på länge! Inga rusdrycker för mig inte! Min kropp är inte skapt för utsvävningar i Bacci bemärkelse!

Men men, så sitter man där med 5 kung och en liter vin i magen och mår som en prins i bagarboden, lyssnar på B.Y.O.K och vräker omkull vinglas i både soffa och kök. Vaknar av världens jobbigaste väckarklocka som låter som en garderob med fallande kastruller och tvingas vingla iväg till skolans vilrum för att om möjligt få mig lite sömn.

När jag runt tio-tiden TVINGAR mig att droppa en tia i coopkassan och sätta mig i soffan bredvid hurtiga teaterelver mår jag inte BRA. Jag mår pyton och hoppas att tre feta eliptiska mackor ska råda bot på huvudvärken, magknipen och det där som snurrar omkring runt och i mina tinningar. Icke! Ett nedslående faktum och jag går tillbaka till vilrummet, med fullproppad mage och stirrar upp på takets äckliga dammtrådar som fladdrar omkring i vårvinden. Himlen är blå. Det ser ut att vara varmt. Men det är det nog inte. Jävla april. Just nu hatar jag det. vill bara ha lite sommar så man kan ligga i gräset och NOSA på blommorna och SLUTA tänka.

Borde åka hem, men här sitter jag, ensam i skolan, och grämer mig över att jag är petad ur truppen på söndag. Precis när det drar ihop sig så ställer coachen "den största krigaren" på sidan. Bra för arbetsmoralen? Nåja, en anledning att supa till var det i alla fall.

Försöker minnas vad vi pratade om sen vi tog oss till soffan hos V men det är bara en dimma av kung, vitt vin och hårsvall.