torsdag 26 april 2007

Birger Brosa Folkhögskola

Idag ska jag intervjua en bonde. Undrar just om han är mjölkbonde, kreatursbonde eller agronom. Agrikultur är ett borgerligt ord. Jag vill pyssla lite med agrikultur. Det låter som aggrokultur. Lite hårt. Handarbete. Alttså sånt som man gör med händerna. Tar i från tårna.

Journalistiska frågor att grunna på:

Vad gör du helst? Har George Bush eller E-types frisyr ett år?

Om du fick välja: Agri-kultur eller aggro-kultur?

din vikt i kantareller eller din vikt i lövbiff?

Kårledaren eller Karledåren?

En smeck eller ett smack?

Klackarna i taket eller tacklar'na i kaklet?




Kalle är mycket bättre på det där.

onsdag 25 april 2007

Tomas tog buss 6 eller 66

Jag bestämde mig till sist för att strunta i tisdagsträningen för att halsen inte mådde bra och för att Tomas Andersson Wij hade spelning 100 meter från mitt hem. Det gjorde jag nog rätt i. Tomas hade rosa skjorta, ljusbruna korta långbyxor och porrigt glansbruna stepskor på sig. För övrigt var han precis lika bra som jag väntade mig. Spelade "mellanstora, mellansvenska städer", "De gröna vagnarna", "Tommy och hans mamma" och "Evighet". Starkt.

Jag försökte spela in med min boss men jag hade nog för hög inputvolym. Det brusade som om det var krig när jag lyssnade efteråt. Radioskugga.

Jag borde intervjua en bonde. Problemet är att jag känner mig okunnig. Vad är kutym att fråga om? Landskapet? Korna? Ekonomin? Elstängsel?

torsdag 5 april 2007

Your amazing in my eyes

Sitter och lyssnar på Sophie Zelmani hos en bekant. Det är lov. Nu i helgen var det fullt ös så jag ska ta det lugnare i påsk. Kontemplera.

Helgen var först middag på NH med L och M. Sen några öl på det och uppe och snacka sent på kvällen. Uppstigning tidigt och promenad med morgongymnastik till Karlberg för frukost+avresa till Jönköping. Där vankades lunch, match, jacuzzi, öl, middag, öl, hotellrumsförfest, öl, lite Kalinka, utgång nere på Harrys(samma byggnad) och lite sömn innan hemresan. Söndagen var en härlig slappardag. Såg mitt gamla lag på konstgräset. Bara John och Johan kvar av kompisarna. L och M kom och H och jag följde med in till stan. Jag körde Saab 9-5 och handlade folköl. Vi grillade på kvällen och S och S dök upp. Nice dag.

Resten av lovet har varit träning, se på Förortsungar, frisbee-golf och tvättstugebekymmer. Det är jobbigt när man bara har en maskin att tvätta i och den inte centrifugerar.

Ikväll blir det träning och besök av härlige Johan. Yes! Det var på tiden. Blir nog utgång, men inget rejält drickande.

Har haft roligt, men har inget roligt att berätta. Det här skriver jag mest bara för att inte verka som en fotbollsnörd. Men det gör jag ju ändå. Hur skrev man roligt?